Er du er en af dem, der er fast besluttet på, at din virksomhed ikke skal have en hjemmeside, og måske sidder du endda og tænker ”åhh ikke endnu en af de der hjemmeside-sælgere, hun får mig ikke!”
Det er egentlig også ganske forståeligt med de mange digitale muligheder, der findes i dag. Og jeg hverken kan eller vil tvinge dig til at vælge hjemmesiden til, men jeg vil gerne indvie dig i, hvorfor jeg mener, at man som virksomhed BØR have en hjemmeside.
Har du nogensinde tænkt over, hvad en virksomhedsside på f.eks. Facebook eller Linkedin IKKE kan gøre for dig, som en hjemmeside kan?
Få svarene her:
Indhold
1. 6 punkter: hvorfor er en hjemmeside er uundværlig som virksomhed?
2. Er hjemmesider for alle virksomheder?
3. Google er din telefonbog
4. Hvad kan en hjemmeside, som de sociale medier ikke kan?
5. Ikke alle dine kunder er på de sociale medier
6. Udnyt din histories salgspotentiale til at skabe relationer
7. Hvad, hvis jeg har flere kundetyper?
8. Ikke alt kan løses med en hjemmeside…
9. Hvad gør du nu?
En hjemmeside er ikke ”bare” en hjemmeside. Det er dit digitale fundament for at skabe tætte relationer mellem dine kunder og din virksomhed.
Ragini Kastberg
Der ligger garanteret grundige overvejelser bag din beslutning, som du selvfølgelig har truffet på baggrund af dit kendskab til dine kunder og kundetyper.
Men bare lige for at kridte banen op, så er en virksomhedsside på Facebook eller Linkedin mv. IKKE det samme som en hjemmeside! 🙂
Og her vil jeg lige pointere, at min egen hjemmeside webklar.dk er under kraftig udvikling. ”Walk the talk”, men en halvfærdig hjemmeside = molboarbejde, så hellere vente med at publicere, end at den ikke lever op til det ønskede. Det er i øvrigt en af pointerne, senere i indlægget.
1. 6 PUNKTER: HVORFOR EN HJEMMESIDE ER UUNDVÆRLIG SOM VIRKSOMHED
- En hjemmeside er dit digitale fundament for at skabe tætte relationer til dine kunder
- Google fungerer som telefonbog, og det er forventeligt at kunne finde nærmere info om dig
- Du kan forme indholdet, så det passer præcis til din målgruppe og kundetype
- Du kan lave konverteringsoptimering og dermed skabe mere salg
- Du kan fortælle om din virksomhed på en målrettet måde så kunderne kan identificere sig med dine værdier og dine produkter/ydelser
- Du kan tracke og måle på dine kunders adfærd og handlinger og bruge det til at målrette din markedsføring endnu mere
2. ER HJEMMESIDER FOR ALLE VIRKSOMHEDER?
Der er mange holdninger og meninger til det at have en hjemmeside, og om det er ”et must” for alle virksomheder.
Nu er der sikkert mange, der vil være helt uenige med mig, når jeg siger, at alle virksomheder burde have en hjemmeside.
Det er ikke noget jeg siger, fordi jeg selv udvikler webdesigns – for jeg kunne aldrig finde på at pådutte en kunde en hjemmeside, hvis det på ingen måde giver mening.
Man skal selvfølgelig vurdere ud fra sin målgruppe, analysere på, hvor og hvordan de søger dig, og hvad der derud fra giver mening.
MEN – jeg mener nu alligevel, at der i langt de fleste tilfælde, er grobund for, at din virksomhed har en virksomhedshjemmeside. Hvorfor?
3. GOOGLE ER DIN TELEFONBOG
Hvilken enhed brugte du sidst til at søge et telefonnummer, en kontakt frem eller anden information frem? Din mobil?
Uanset, om du benyttede din mobil, din PC eller et helt tredje enhed, så har du sikkert været en tur på Google. Google er Danmarks foretrukne søgemaskine, hvorfor du som hjemmesideejer har store fordele af at udnytte de mange muligheder, der ligger i at kunne blive fundet på Google.
For mange er Google deres telefonbog, og det er her, at du kan udnytte platformen til at skabe trafik til din hjemmeside, og øge din konverteringsrate.
Alt, hvad der hedder søgemaskineoptimering er en disciplin i sig selv, og det vil jeg ikke komme ind på i dette indlæg. Men pointen er, at grundet Googles mange muligheder, så har du med en hjemmeside, flere muligheder for at blive søgt og fundet på unikt indhold.
Du har mulighed for at målrette din markedsføring til specifikke kunder og faggrupper. Det kan du også rent indholdsmæssigt på sociale medier, men ikke i samme omfang.
Det betyder rent konkret, at når nogen søger på dig eller på noget, som du tilbyder, så kan du “lokke” folk omkring DIN hjemmeside, og videre til købsmodulet, hvis du har formået at skrue dit indhold rigtigt sammen.
4. HVAD KAN EN HJEMMESIDE, SOM DE SOCIALE MEDIER IKKE KAN?
>> En hjemmeside er ikke ”bare” en hjemmeside. Det er dit digitale fundament for at skabe tætte relationer mellem dine kunder og din virksomhed.
Det er mit grundlæggende motto! Og det er netop hele essensen i det at have en hjemmeside. Din hjemmeside skal hjælpe dig til at skabe mere salg.
Formålet med en hjemmeside er at have en platform, hvor dine kunder og andre interesserede, kan finde relevant og værdifuldt indhold om dig. Når de har fundet dig på Google, forventer de fleste, at de kan læse mere dybdegående om dig eller emnet.
En uddybelse af et produkt, din virksomhed, kontaktoplysninger, har du på samme måde ikke mulighed for at gå i dybden med på de sociale medier.
“De sociale medier” derimod, er et værktøj i din marketingstrategi til at generere endnu mere trafik til din hjemmeside. Selvom der er forskellige features på f.eks. Facebook, så er er der alligevel begrænsende muligheder for at skabe målrettet call to action – altså danne grundlag for, at dine kunder foretager en konkret handling.
Men de sociale medieplatforme er et redskab til at gøre dine kunder opmærksomme på din eksistens, og tiltrække dem til din hjemmeside, hvor du her kan gå i dybden med tilpasset indhold til dine kundetyper.
5. IKKE ALLE DINE KUNDER ER PÅ DE SOCIALE MEDIER
Selvom der er godt 3,5 mio. danskere på Facebook og 1,8 mio. danske profiler på Linkedin, er det stadigvæk et faktum, at ikke alle er med på ”SoMe-bølgen”. Det udelukker måske en del af din målgruppe. Det kan også være, at de fleste finder dig via Facebook, men har behov for at finde mere konkret viden om din virksomhed og om dig.
6. UDNYT DIN HISTORIES SALGSPOTENTIALE TIL AT SKABE RELATIONER
Med en hjemmeside har du mulighed for at uddybe din og din virksomheds historie. Det kan du heller ikke på samme måde på de sociale medier.
Du skal ikke nødvendigvis tale om dig og kun dig, men du skal sætte dig i din kundetypes sted, og få dem til at identificere sig med dig, og det som du brænder for og har på hjerte.
Hvis du kan forfatte indhold og vende din historie til noget, som de kan spejle sig i, så har du langt større chance for at udnytte det potentiale, der ligger i din historie.
7. HVAD HVIS JEG HAR FLERE KUNDETYPER?
Hvis du, som mange gør, henvender sig til mere end én kundetype, så vil det være en idé at tilpasse din hjemmeside med undersider, der henvender sig specifikt til den type. Det kan f.eks. være privat kontra erhverv, det kan være singler kontra familier eller kreative kontra analytikere.
Hvis du gerne vil læse mere om kundetyperne, så kan jeg klart anbefale dig at tage et kig på KUNDEMAGNETERNES hjemmeside, som giver dig en forståelse af, hvilke kundetyper du skal målrette din markedsføring mod.
8. IKKE ALT KAN LØSES MED EN HJEMMESIDE…
Hvad kræver det egentligt at have en værdi-genererende hjemmeside?
- Opdatering af billeder, indhold, nyheder
- Vedligeholdelse af backup, plugins, tema (alt efter CMS)
- Tjek for døde links, hastighed mv.
Ovenstående er bare nogle af de ting, der skal vedligeholdes, og der er ingen tvivl om, at det kræver tid og ressourcer. En hjemmeside, der ikke er opdateret er som et ur, der er gået i stå. Man kommer ikke fremad, og man kan som kunde hurtigt føle, at der ikke er sket nogen udvikling, hvis man finder det samme indhold, som for 10 år siden.
Det at administrere en hjemmeside kræver lidt dybdegående arbejde ift., hvad du ønsker, at den og din forretning skal signalere.
Ligesom dit hjem eller din bil har behov for jævnlig vedligeholdelse, for at det ikke ”går til”, ligeledes har din hjemmeside behov for jævnlig kærlighed, hvis du skal opretholde interessen og nysgerrigheden for både eksisterende og potentielle kunder.
Hvis du ikke har ressourcer, eller ikke vil prioritere det, er det i virkeligheden bedre ikke at have en hjemmeside. Hvis kunderne ikke finder det de søger hurtigt og nemt, eller hvis hjemmesiden ikke er dynamisk og følger udviklingen, smutter de igen. Og det er jo ærgerligt, hvis du har lige netop det, som de faktisk har behov for!