Beretning fra WordCamp 2017 i København

WordCamp – en unik, faglig netværksmulighed

I weekenden 27.-28. maj 2017 drog jeg sammen med min samarbejdspartner, webdesigner Rene Sejling til den danske WordCamp i København. Sidste år foregik det på Dokk 1 i Aarhus, hvor jeg deltog for første gang.

WordCamp er en videndelings- og netværkskonference for WordPress-entusiaster fra hele landet, og enkelte fra andre europæiske lande deltager også. Weekenden står på oplæg fra forskellige eksperter, alt fra hardcore programmører til marketingfolk og selvstændige.

Se dette års program lige her.

LØRDAG
Lørdag var en helt fantastisk varm og solskinsfyldt sommerdag. René hentede mig lørdag morgen ved 7 tiden, hvorefter vi tog flyveren fra Karup kl. 8 og ankom til Aalborg Universitet, København ved 10 tiden (ja forvirringen var total), som havde til huse i Nokias gamle bygninger.

Vi ankom lidt efter konferencens start, så de var i gang, men programmet er skruet således sammen, at man under hele weekenden kan gå til og fra lokalerne, alt efter hvor relevant man synes indholdet er. Og for dem, der trænger til en “lyttepause”, er der happiness bar, hvor man kan få 1-1 hjælp.

Dagen bød bl.a. på oplæg om “Crash course i temaudvikling til WordPress” med Emil Wibe, “Bag kulisserne hos Automattic, Joen Olsen, “WordPress development with Docker” med Peter Suhm og meget mere.

Selv gik jeg på med oplægget “Derfor er netværket så vigtigt som ny iværksætter”.

Dagen blev rundet af med en tur på Fisketorvet, hvor et par stykker af os fik lidt aftensmad, og derefter stødte vi til resten af flokken på Café Langebro.

WEBKLAR bidrager med oplæg om networking

Om lørdagen skulle jeg selv på scenen og “performe”. Jeg bidrog med oplægget “Derfor er netværket så vigtigt som ny iværksætter”.

Grunden til, at jeg havde valgt at tale om networking, er at det netop er essensen i hele ideen med WordCamp. Vi er der alle for at netværke med hinanden, skabe tættere relationer og dele vores viden med hinanden.

Netværksdelen ligger mig meget på sinde, hvorfor jeg gerne ville dele ud af mine egne erfaringer, men også fortælle andre om, hvad WordPress Communitet har betydet for mig i min iværksætterproces.

Det handler i bund og grund om at give noget tilbage gennem inspiration og videndeling.

Det var en FED oplevelse af stå foran de knap 50 publikummer, og se og føle hvordan de lyttede, men endnu bedre, hvordan de efterfølgende tog mine råd til sig og anvendte dem. For engangskyld var det for mig denne gang en personlig tilfredsstillelse mere end en decideret udfordring. Jeg nød det og, og kan kun sige, at det kunne jeg sagtens gøre igen!

Se denne 10 minutters video af min intro, hvor du får netværksøvelsen med.

Hvad tager jeg med derfra

SØNDAG
Søndagen startede vi ud med lækker morgenmad på hotellet, hvorefter vi mødtes med de andre på konferencen ved 10 tiden. Det var ca. halvdelen af deltagerne, som mødte op på andendagen, og her stod den på flere oplæg, bl.a. om tips til gode plugins, præsentation af “mekanismen” bag WordPress Communitiet, info om ny persondatalovgivning (opbevaring af persondata) og meget mere.

Dagen sluttede vi af med at snakke lidt om den fremtidige form for WordCamp, som bliver en spændende proces at følge.

Det som jeg med sikkerhed kan sige, at jeg igen i år tager med mig fra WordCamp er en udvidelse af mit netværk.
Jeg har haft nogle spændende dialoger, jeg har hilse på nogle af vores WebPreneur PodCasten-lyttere, jeg har fået mulighed for at fortælle min historie og give tilbage til communitiet.

Det har været en sand fornøjelse at møde endnu flere nye WordPress-entusiaster samt få fyldt vidensposen op.

Jeg glæder mig bare til at holde kontakten og møde dem igen til næste års WordCamp.
Desværre har jeg ikke mulighed for at tage med til WordCamp Europe i Paris i juni, men jeg ønsker alle mine “medpressere” en GOD og netværksskabende tur!

WordCamp DK 2017_frokost
Htel Scandic Sydhavnen
WordCampere på Café Langebro
Islands Brygge
Networking
Få hjælp til hjemmesiden og blive webklar
Få hjælp til hjemmesiden og bliv webklar

Fik du ikke set eller hørt min præsentation, så har du mulighed for at få inspirationen lige her.

WordCampere

Kontakt mig

* Ved at samtykke accepterer du, at WEBKLAR behandler dine personoplysninger mhp. at kontakte dig ifm. din henvendelse. Dine oplysninger gemmes ikke i en database til brug ved f.eks. nyhedsbreve og annoncering.