Hvorfor er webdesign så dyrt?
Jeg skal jo kun lige have:

> En indbydende forside

> En side med produkter og produktbeskrivelser

> Google Map så man kan se, hvor vi bor

> En filterfunktion så man kan sortere

> Forbindelse til sociale medier

> Og lidt “om os”

Er du en af de mange, der undrer sig over, hvordan det kan være, at nogle tilbyder hjemmesider til småører, mens andre tager ”kassen”?

Ovenstående punkter er bare nogle af de få ting, som jeg oplever, at kunder ofte tror, at de kan få for en skilling. Der skal hele tiden redegøres for (og selvfølgelig), hvorfor man som kunde skal betale, hvad denne i nogle tilfælde mere er dyre domme, for at få lavet en hjemmeside, når andre tilbyder det for måske det halve eller under.

Derfor har jeg skrevet dette indlæg, som meget gerne skulle give dig et klart billede af, hvad du får hos en professionel og dyrere webdesigner, som du ikke gør ved den billigere løsning.


INDEN DU HYRER EN WEBDESIGNER, SÅ STIL DIG SELV DETTE SPØRGSMÅL:
”Hvor vigtig er min hjemmeside for min forretning”?

Hvis du ikke kan svare på det, så er du i virkelighed nok slet ikke klar til at ”gå online”. Det at vide, hvad ens hjemmeside skal gøre for sin forretning er alfa omega for det resultat, som du ender ud med.


ER DU KLOGERE END DET?
Hvis du har totalt styr på teknikken, vedligeholdelsen osv., så behøver du næppe at læse dette indlæg.
Men er du usikker, og har du behov for en til at løse opgaven for dig, så anbefaler jeg altid, at du sikrer dig nedenstående:

 1. Hvilket CMS anvender de til at lave sitet i
 2. Laver de responsive løsninger
 3. Hvilket webhotel/pakke anvendes
 4. Yder de support efterfølgende
 5. Tager de backup der altid er tilgængeligt
 6. Hvilken sparring omkring vedligeholdelse følger der med
 7. Kan de hjælpe med strategi ift. fremadrettet markedsføring

KEND DIN KUNDE – KEND DIT FORMÅL MED HJEMMESIDEN
Jeg plejer at sige, at en hjemmeside ikke bare er en hjemmeside. Det er dit digitale fundament for at skabe tætte relationer mellem dine kunder og din forretning – og dermed mere salg.

Det betyder, at du skal kende din målgruppe (gerne din kundetype), og dermed også formålet med hjemmeside. Altså hvad skal den gøre for dine kunder og din forretning.
Skal den være oplysende, skal den skabe salg, skal den skabe tættere relationer…

Og det er HER, at du vil opleve den store forskel fra den billige løsning til den dyrere.

Der findes et hav af muligheder, når der skal udvikles nye hjemmesider, og det er netop pointen.
I det store hav, skal vi have fundet frem til, hvad der lige netop er jeres og jeres kunders (vigtigst) behov.

Det er ud fra den dialog, at hjemmesiden skræddersyes – og rådgivning koster.

Det er forståeligt, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad det faktisk kræver at lave en ORDENTLIG hjemmeside, som er sikker, hvor der ydes høj service og support, er fleksible muligheder, tages backup, som vedligeholdes og som vigtigst af alt, konverterer de besøgende til at blive til reelle kunder.


VI PRUTTER (NÆSTEN) ALDRIG OM PRISEN I SUPERMARKEDET
Når det kommer til køb af f.eks. dagligvarer, så stiller vi aldrig spørgsmål ved om den tandpasta nu også liiige er dyr nok. Det gør vi ikke, fordi det er et køb, der ikke nødvendigvis vælter budgettet.

Men skal vi købe bil, så ved vi også, at sælger har et loft for, hvor meget han max. kan enten slå af eller lægge oven i af ekstra tilbehør. Det kan godt være, at vi prøver til, men vi har også en forståelse for, at en bil koster det, som den nu gør.

Hvorfor er det så, at når det kommer til webdesign, så bliver det pludselig en snak om prisen, mere end en snak om den egentlige værdi, jeg får ud af at betale, hvad det koster… fordi branchen har det med at underbyde hinanden, og det kan være svært at forstå, hvad det lige er, der tager SÅ lang tid, eller skal koste SÅ meget.

Og jeg kan udmærket forstå den tvivl, for det kan være et komplekst emne, hvis ikke man forstår sig på webdesign og hjemmesideopbygning. Jeg vil dog alligevel våge den påstand, at gik de fleste i gang med selv at nørde i det, vil de pludselig forstå, hvorfor det koster. For det er IKKE bare… heller selvom man har udviklet og arbejdet med webdesign altid. Vi skal konstant forny os og være på forkant med nye trends, lovgivningen, funktionerne osv., så DU kan føle dig sikker.


HVAD FÅR JEG FOR MINE PENGE HOS DEN ”DYRE”?
Webudvikling er en proces, der tager tid, og før det er klar til at gå live, så skal disse faktorer være afklaret:

 1. Klarlægning af målgruppe og formål
 2. Hvor meget materiale leverer kunden selv (tekst, billeder mv.)
 3. Hvor hurtig er kunden til at levere og vende tilbage med evt. rettelser
 4. Hvor hurtig er webdesigner til at udvikle

Typiske trin, som man skal igennem i udviklingsprocessen:
– Opstartsmøde (hvad ønsker I/forventningsafstemme)
– Udvikling af webdesignet
– Evt. udarbejdelse af billeder og tekst
– Grundlæggende (og/eller dybdegående SEO)
– Korrektur og tilrettelser
– Test af site
– Launch

Dette får du hos en dygtig og professionel webdesigner
– Professionel rådgivning
– Responsivt (mobilvenligt) design
– Fleksibel og personlig service
– Sikker supportløsning
– Bedre hosting og backup


Professionel rådgivning
I samarbejde med webdesigneren klarlægges strategien og formålet for dit website.
Du klædes på til at forstå essensen af indholdet, og betydningen af et sikkert og velvedligeholdt site.
Du rådgives bl.a. omkring opbygningen og indholdet, så du har en forståelse for, hvordan sitet rammer din målgruppe, herunder call to action (de elementer på sitet, der inviterer den besøgende til at foretage en handling – det kan være en knap, et link, en kontaktformular, en video osv.).

Derudover får du en webdesigner, der som hovedregel kan opfylde dine ønsker, men som samtidig er din sparring og rådgivning. Måske er det ikke altid, at dine egne ideer er de mest fordelagtige ift. dine kunder. Fordi du synes, at knappen skal være rund og stå til højre, er det ikke sikkert, at det er den optimale løsning. En professionel webdesigner rådgiver dig i, hvad der er optimalt og argumenterer/forklarer hvorfor.

Opfølgning efterfølgende kombineret med en fast support aftale er også sjældent noget de billige udbydere gør ret meget i, så vil du være sikker på at du har en person du også kan gå til når siden er klar til at blive lagt online, så vælg med omhu. Husk at en hjemmeside er aldrig færdig, det er et løbende stykke arbejde som der hele tiden forbedres på.

Hvis du oplever en meget billig pris (alt er relativt – kommer helt an på behovet, men der er et minimum, hvis du vælger en professionel), betyder ofte også, at kvaliteten af designet, servicen osv. er derefter, og de kan have sværere ved at løse en konkret udfordring.

Du kan selvfølgelig være heldig at rende ind i en du kender, eller en nystartet, som gerne vil gøre det billigt, men overvej, hvad der følger med ift. sikkerhed og support, når nu sitet er lanceret.


Responsivt design
Du får en, der sikrer dig et responsivt (mobilvenligt) design, så du ikke skal tænke på om det tilpasser sig mobile enheder (det er IKKE en selvfølge hos alle, selvom det burde!). Det bør være implicit i løsningen, hvis ikke så overvej lige en ekstra gang, om du vælger den rette udbyder. Hvorfor bør det være implicit? Fordi, at mere end 80 % af alle søgninger foregår via mobilen. Nogle produkter og services er undtaget, men generelt, og derfor har de fleste behov for at være synlige på mobile enheder. Nogle udbydere lægger en merpris oven i for at udvikle et responsivt design, men det bør ikke koste ekstra, men derimod være en selvfølge, at alle sites selvfølgelig opbygges på den måde.


Fleksibel og personlig service
Mange oplever, at deres udbyder binder dem for flere år ad gangen. Det betyder, at de har svært ved at skifte, hvis de undervejs bliver utilfredse med den løsning, de har fået købt sig.

Når du betaler lidt mere, vil du typisk opleve en mere stabil løsning og langt bedre personlig service. Mange oplever, at deres webdesigner pludselig er forsvundet fra jordens overflade, og når de ringer, sms’er og e-maile, hører de intet.
Her får du en synlig og tilgængelig support, som er der for DIG.

Sikker support
Mange tilbyder en fast månedlig supportløsning, som er et rigtig godt alternativ til, hvis du selv skulle stå for sikkerhedsopdateringer, backup, opdateringer og generel vedligeholdelse.

I en supportløsning får du bl.a.:
–  Løbende opfølgning på sikkerhedsopdateringer
– Opdatering af plugins/tema
– Overvågning ift. hackere og spam
– Spamfilter
– Backup
– Rådgivning om hvilke plugins der fungerer godt og knapt så godt
– 1 times support som klan bruges til opdatering af indhold, rådgivning/sparring etc.
Sikkerhedstjek

Hosting og backup
Din webdesigner kan muligvis tilbyde dig at stå for hostingen. Du oplever typisk, at de billige løsninger fungerer til mindre sites, men skal du have en webshop o.l, så er det en væsentlig detalje, at serveren kan trække de mange data, at sitet er sikkert, og at der er meget lav nedetid ved tilfælde af uforudsete hændelser.

Backup er IKKE en selvfølge! Skulle uheldet være ude, at du kommer til at pille ved noget og det forsvinder, så har du med den lidt bedre hosting-løsning altid mulighed for at få gendannet dine data. For det er DET, du betaler for. Oftest er det noget, du skal betale dig adgang til i de billige løsninger.

Og som shop kan en dags nedetid have fatale omsætningsmæssige konsekvenser. Derfor, altid HUSKE BACKUP, eller køb dig til sikkerheden!


Skal vi drikke en kop et og andet sammen?

Hvis du, efter at have læst dette indlæg, endnu ikke er overbevist om,
at du skal investere i en lidt mere omkostningstung løsning, ja så har jeg enten fejlet, eller du er et sted, hvor du ikke er helt klar.


Hvad end du beslutter dig for, så er beslutningen helt op til dig. Jeg vil ikke forsøge at sælge dig katten i sækken, og det skal føles rigtigt for dig hele vejen igennem.


Men er du blevet lidt mere nysgerrig, og har du brug for at se mig i øjnene eller have en snak om mulighederne, så er min dør altid åben. Jeg er her kun for at hjælpe dig med at styrke din synlighed og øge dit salg.


Jeg giver gerne en kop kaffe, mens du fortæller.

Kærlig hilsen
Ragini