Sådan undgår du at begå disse 5 typiske begynderfejl

Før du køber et domæne og webhotel, er det en rigtig god idé at undersøge de forskellige udbyderes betingelser. De kan nemlig variere meget.

Og læs det med SMÅT.

Vær sikker på, at du ikke binder dig til årelange aftaler, som du ikke kan komme ud af hurtigt og smertefrit.
Er du i tvivl om vilkårene så spørg en ekspert, om du stole på.

Vær sikker på, at du ejer dit domæne. Hvis ikke du selv ejer domænet, så har andre personer råderetten over din hjemmeside.

Det kan eks. ske, hvis du køber dit domæne gennem et webhotel (hosting-udbyder), som så registrerer sig selv som registrant og dig som fuldmægtigt hos DK-Hostmaster.

Gå ind på dk-hostmaster.dk og søg dit domæne frem. Her skal du fremgå som registrant, før du ejer dit domæne og har råderetten over det.

Nogle web-bureauer anvender skræddersyede teamer, som de opbygger fra bunden, og hvor visse elementer og funktioner er låst. Dvs., at du ikke altid har rettigheden til at redigere i dit eget indhold på hjemmesiden.

Derfor er det en god idé at undersøge vilkårene, og derfra vælge en webdesigner, som bruger et åbent tema. Altså et som du selv har mulighed for at ændre i, så du ikke skal betale ekstra for at ændre simple ting som et komma.

En vigtig ting som rigtig mange glemmer, er backup. Husk at tage backup af din hjemmeside, så du har mulighed for at gendanne det tidligere site, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan undersøge med dit webhotel (hosting-udbyder), om de tager backup, og om det er tilgængeligt for dig omkostningsfrit. Hvis ikke, så kan du selv få installeret et plugin, eks. Updraft, som du opsætter til at gemme backup i f.eks. din Dropbox.

Bliver det for indviklet, vil jeg anbefale at tilkøbe en vedligeholdelsespakke, da du dermed er sikret backup samt muligheden for gendannelse uden ekstra omkostninger.

Læs mere om supportløsningen og bliv hjulpet godt på vej allerede i dag.
Til supportløningen

Det er vigtigt, at du får startet rigtigt, når du begynder på dine tekster. Det første, du skal være sikker på er, hvem du vil kommunikere til.

Dvs, at du skal afdække markedet (hvem mon helst vil og kan købe dit produkt) og herefter beslutte dig for hvilken kundetype, du ønsker at målrette dine produkter og dermed også din hjemmeside mod.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang, så læs mere her eller kontakt mig for hjælp.