Om WordPress generelt

Hvis du ikke har arbejdet med hjemmesider før, så kan de fleste systemer – også i daglig tale kaldet CMS (Content Management System) godt virke ret uoverskuelige.

Derfor vil jeg gerne klæde dig på til at forstå, hvad WordPress er, hvorfor jeg selv har valgt netop det system at arbejde i.

Hvad er WordPress?

WordPress er et Open Source System hvilket betyder, at det er tilgængeligt for alle som har et webhotel, der tilbyder en WordPress-installation, og det gør de fleste i dag.

WordPress er et forholdsvis brugervenligt system, men lige som med så meget andet, virker det først optimalt, når man lærer det godt at kende.

Der findes utallige videoer på youTube eller workshops, hvor man kan lære en masse. Er du tålmodig, så kan du lære dig selv rigtig meget om WordPress ved at følge de forskellige WordPress-specialister.


Sådan startede WordPress

WordPress blev grundlagt tilbage i 2008 af en fyr ved navn Matt Mullenweg. Dengang var der tiltænkt som et system til at lave blog-sites i.

Tanken bag var, at alle med interesse i udvikling, oversættelse osv. skulle kunne bidrage til udviklingen af WordPress, så det ikke bare blev ”én mands eje”.

WordPress har henover de sidste mange år udviklet sig med lynets hast til at blive verdens største og mest anvendte hjemmesidesystem.

Mere end 30 % af verdens websites er udviklet i WordPress, lige fra små sites til store og tunge webshops.

WordPress Meetups

Der findes også fysiske netværk rundt om i hele verden. De kaldes WordPress Meetups, og du kan finde dem på meetup.com.

Her hjælper deltagerne hinanden med at løse problemer. Det er gratis og for alle uanset niveau.

Bliv f.eks. på WordPress Meetup Sønderborg, hvor du har mulighed for at møde mig en gang om måneden.

Læs mere her

Facebook-grupperne

Derudover er der Facebook-grupper mv, hvor der kan hentes hjælp, og næsten altid når du har brug for det.

WordPress DK (officiel), som er den største danske gruppe har mere end 9.000 medlemmer. Derudover er der grupper som WordPress Sønderborg, WordPress Viborg, WordPress Aalborg mv.

Du kan f.eks. lave et opslag i den officielle gruppe, og jeg vil næsten garantere dig for, at du får nogle brugbare svar fra flere af de mange medlemmer og inden for 24 timer. Kvaliteten af svarene afhænger selvfølgelig af dit spørgsmål, samt hvem, og hvor mange der byder ind. Prøv det af, og se hvad der virker for dig.

Dertil skal det siges, at det godt kan synes kompleks, hvis det er helt nyt. Det kræver tid og tålmodighed at sætte sig ind i, så vil du hellere bruge tiden på din forretning, så anbefales det at hyre en dygtig webdesigner og efterfølgende supporter. Det sparer dig tid og penge på den lange bane.

Læs også om, hvordan det hele startede for mig

“Maskinen” bag systemet og fællesskabet

Der skal selvfølgelig være nogle mennesker til at drive WordPress. Og det hele styres af virksomheden Automattic.

De står bag hjemmesiden wordpress.org som er den officielle WordPress-side. Her finder du alle mulige informationer om WordPress og retningslinjer, hvis du er bruger, udvikler, oversætter eller noget helt andet.

WordPress vedligeholdelse og udvikles som nævnt af folk fra hele verden. Privatpersoner som bare synes det er sjovt, eller som bygger forretningsstrategier på den baggrund.

Derfor er det også enormt vigtigt, at alle udviklingselementer verificeres og godkendes af styregruppen bag WordPress, så vi sikrer, at alle som bidrager, kun har gode og hjælpsomme intentioner.

Sådan fungerer WordPress i praksis

  • Tema: Hjemmesiden opbygges i et tema, som fås enten færdigt eller som i et tilpasset design og kodet fra bunden
  • Page builder: Man opbygger ofte sine sider i en page builder, hvor man kan trække og slippe elementer
  • Funktioner: Mange købetemaer inkluderer forkellige indbyggede funktioner, som man kan vælge imellem og tilpasse efter behov
  • Plugins: Et plugin er en udvidelse, som tilfører din hjemmesider flere funktioner og muligheder. Der findes tusindevis, så det kræver tålmodighed at finde dem, der virker for lige netop din hjemmeside

Vil du vide mere om WordPress og måske endda selv afprøve det, så læs mere på wordpress.org, meld dig ind i en af grupperne eller mødt op til et Meetup nær dig.

Kontakt mig

* Ved at samtykke accepterer du, at WEBKLAR behandler dine personoplysninger mhp. at kontakte dig ifm. din henvendelse. Dine oplysninger gemmes ikke i en database til brug ved f.eks. nyhedsbreve og annoncering.